Malware og nye trusler mod din online sikkerhed

Hvis man har bare lidt interesse i IT og computere, eller bruger sin computer i det daglige har man uden tvivl hørt om de mange sikkerhedstrusler, som man skal være opmærksom på. Har du i dit daglige arbejde adgang til vigtige eller fortrolige oplysninger, er det endnu vigtigere at du er bekendt med de risici der findes.

Uanset om du er superbruger eller novice, er det vigtigt at du er orienteret om de mange sikkerhedstrusler som konstant forandrer sig.

Virus, trojanere, keyloggers, ransomware, rootkits er blot nogle af de mange trusler der konstant høres om, og med god grund. Der er desværre en markant stigning i antallet af angreb af malware, og det er ikke en tendens der ser ud til at stoppe foreløbigt. Særligt privatpersoner er hårdt ramt, men cyber kriminelle er også begyndt at gå efter virksomheder og større organisationer.

Malware – hvad er det?

Når man taler om malware er det en type software som i de fleste tilfælde har intentioner om at foresagde skade på software installeret på din computer. Den kommer i mange afskygninger, men får typisk adgang til systemer ved at forklæde sig som en fil eller program man som bruger har tillid til. Når man som bruger så åbner denne fil eller program installeres malwaren på ens computer, uden mulighed for at kunne se det.

Malware kan forsage stor skade på ubeskyttede computere, og det anbefales derfor altid, at man har et antivirus eller antispywareprogram installeret. Vil du vide mere om malware og hvad du skal være opmærksom på kan du med fordel besøge Wikipedia, eller Malwarebytes som er en af de førende udviklere af sikkerhedssoftware i verden.

Vil du gerne vide om It-sikkerhed, nye sikkerhedstrusler og andre relevante nyheder kan du læse ugentlige nyheder på Anti Explorator. Her præsenteres nyheder i et let læseligt format, hvor man ikke behøver at have en stor teknisk indsigt, for at forstå hvad der bliver sagt. Samtidig findes der også meget information om keyloggers, adware, ransomware mv.

Anti Explorator er et dansk firma som har udviklet et antispywareprogram, hvor der samtidig ydes dansk support, hvis man har problemer med det engelske som mange programmer ofte er skrevet i. Programmet er i øvrigt gratis at prøve, og du skal kun betale, hvis du ikke selv har teknisk snilde til at fjerne evt. lokaliserede trusler.