Trusler ved online gaming

Gaming byder på virtuelt, socialt samvær, spænding og underholdning. Uanset alder og køn kan du få masser af oplevelser ved at spille online, hvor du kan gå på opdagelse iblandt et hav af spil.

Om du vil spille alene eller med venner, er helt op til dig.

Det er ikke kun sjov og afkobling, du kan se frem til, når du er online gamer.

Det er afgørende, at du forholder dig til IT-trusler. Er din PC først blevet hacket, vil det ikke kun få betydning for dine spil. Det kan få konsekvenser for dit privatliv, hvis følsomme oplysninger om CPR-nummer og kontooplysninger kommer i hænderne på ondsindede bagmænd.

Hos iGamingNyheder.dk kan du få de vigtigste nyheder vedrørende sikkerhed på nettet.

Dette skal du vide om at spille online

Når du spiller på nettet, vil du være i risiko for, at virus og ondsindet malware kan nå din computer. Mange gange vil du ikke opdage, når et program installeres på din computer. Det kan ske, hvis du trykker på et pop-up vindue, eller når du klikker på en dialogboks. Det er først, når du opdager, at din computer begynder at opføre sig anderledes, at du bliver bekendt med IT-truslerne.

Er du først blevet udsat for hackerangreb, kan det blive en både dyr og tidskrævende affære at få bugt med de uønskede programmer og eliminere risikoen for, at dine personfølsomme oplysninger misbruges.

Data fra år 2017 viser meget rammende, hvorfor du skal forholde dig til trusler ved online gaming.

I år 2017 slog hackere til 66,5 milliarder gange verden over. I Danmark blev 44.000 angreb registreret hver eneste dag.

Kend til betydningen af din IP-adresse

Det er din computers IP-adresse, der indeholder de vigtige oplysninger, som har interesse for hackere. IP-adressen svarer til DNA. Adressen fortæller om, hvad du laver, gør og foretager dig på nettet. Den kan afsløre de hjemmesider, du har besøgt, og den kan fortælle om, hvilke aktiviteter du primært foretager dig online.

I de mildeste tilfælde bruges oplysningerne til at målrette reklamer til dig. Havner dataene i hænderne på IT-kriminelle, kan det resultere i, at du får mails, som du skal sørge for at slette med det samme. Åbner du først mailen, kan malware nå frem til din computer.

Malware er ondsindede programmer, der lagres dybt i din computers styresystem.

Når først du har fået malware, er du udsat og sårbar på nettet, og når du spiller.

Gode råd til at få sikkerhed på nettet som gamer

Det er til enhver tid bedre at være forberedt eller at havne i den situation, hvor du skal have fjernet malware. Det er væsentlig billigere at installere en VPN-forbindelse eller antivirusprogram sammenholdt med at få renset din computer.

VPN-forbindelser er brugt i både privat regi og i erhvervsforbindelser. Med en VPN-forbindelse bliver din IP-adresse skjult, og din computer kobles op på en server i et andet land. Herved gøres det besværligt for ondsindede kræfter at hacke oplysninger om dig.

Selvom forbindelsen ikke kan gøre dig 100% anonym, vil den beskytte dine personlige data.