Hvor udsat er du når det kommer til svindel med dine penge?

Tiden er løbet fra de gammeldags bankrøverier, sikkerheden er simpelthen for stor for dem der ønsker at bemægtige sig andre menneskers penge med magt, og derfor søger de andre kilder til at fylde deres lommer.

De søger derhen hvor sikkerheden er til at komme uden om, hvor risikoen er noget lavere, og hvor gevinsten stadig kan være stor, nemlig hos den almindelige bankkunde, altså helt almindelige mennesker.

Den primære metode svindlerne bruger kaldes for Social Engineering, hvor svindleren kontakter bankkunden direkte, og som regel under dække af at være en myndighed eller en bankansat så lokker offeret til at oplyse koder og personlige oplysninger, der gør at de kan få adgang til offerets bankkonti og tømme dem.

Kontakten bliver normalt foretaget via sms, en mail eller via et telefonopkald, hvor de skrevne henvendelser normalt ledsages af en form for påtaget myndighed, det kan være de bruger politiets eller SKATs emblemer for at opnå større troværdighed.

Formålet med alle typerne af angreb er at få adgang til dine penge, uden at hverken du eller banken ved der er noget galt før det er for sent, og i den situation kan det være svært at pågribe de skyldige.

Løsningen for dig må være aldrig at afgive følsomme informationer til folk, uanset hvordan de henvender sig.

Hvis du er interesseret i grundlæggende økonomiske begreber, og gerne vil vide mere om hvordan verden hænger sammen økonomisk bør du kigge nærmere på disse sider – Bank-laan.dk og bankportal.se.

Andre måder at svindle på – der er lige så skadelige

Et andet skadeligt angreb du kan blive udsat for, det er fraud/malware, og dækker over tilfælde hvor en kunde får hugget sin pung der indeholder både nøglekortet og identitetspapirer, der giver tyven anledning til at få adgang til kundens konti.

Men det dækker også over de tilfælde hvor du som kunde får tilsendt en mail eller sms med et link, der så hvis du klikker på linket installerer et hackerprogram på din telefon eller computer, som så overvåger og registrerer følsomme oplysninger.

Du kan også blive udsat for det der kan kaldes for kærlighedssvindel, altså en person der indleder en relation til dig, og på den måde lokker dig i en fælde fordi du får sympati for en person der fremstår som en der søger venskab eller kærlighed, og på den måde kan opnå at lokke penge ud af dig.

Det kan også ske at du falder for en glimrende investeringsmulighed, og du ved at få kontakt med en person der lover dig guld og grønne skove, kan lokke penge ud af dig ved at få dig til at overføre penge til dem, som du så aldrig ser igen.

Hovedreglen her er at hvis noget lyder for godt til at være sandt, så tro ikke på det for hurtigt, søg mere information og dokumentation.

Det andet der er en god idé at gøre, det er at finde gode tips til at indrette din egen økonomi, hvilket du kan gøre på BankPortal.se.