Hvordan sikrer du dig bedst imod malware og spammails?

Hvordan sikrer du dig bedst imod malware og spammails?

Hvis du er meget udsat for angreb af virus og hackere og du er bange for at din computer går ned en dag mens du sidder og arbejder på den, så er det en god ide at sikre dig mod angreb. Måske får du masser af spammails fra officielle sider som SKAT, E-box eller lignende. Den slags mails skal du ikke svare på med mindre du er 100% sikker på at det er en mail der er direkte til dig og ikke en scammail, som man også kalder dem. Tit er det en arving fra Afrika som beder om din hjælp og andre gange kan det være SKAT der beder dig om at tjekke din forskudsopgørelse. Du kan se et par tips til at spotte falske mails her, så du kan opdage scammails i tide og undgå at der er nogen der stjæler dine oplysninger og sælger dem videre. Det kræver et voldsomt spamfilter for at slippe for den slags spam, men det bedste spamfilter der findes er faktisk dig selv. Ellers risikerer du at også de rigtige mails går i dit spamfilter og du skal tjekke det hele tiden.

Det bedste du kan gøre for at undgå at indholdet på din computer bliver kompromitteret er, at starte helt forfra med en ny computer, en ny e-mail adresse og det vildeste antivirusprogram, som kun lukker det ind, som du tillader. Men det er måske også lidt overdrevet. Mindre kan vel gøre det?

Et godt råd er at du skal sørge for at tage backup hele tiden. Men hvis du bare tager backup på din computer og den går ned, så har du jo ikke reddet noget. Det er vigtigt at alt, hvad der ligger på din computer, bliver gemt et sikkert sted så du altid har adgang til det. Nogle vælger at købe en ekstern harddisk, som de lægger alt over på, når de husker det. Men husker de det ikke og er backup’en ikke indstillet til at være automatisk, så bliver alt det nye du har lavet ikke gemt.

Men én ting er virus, en anden ting er ransomware. Ransomware er nok en af de værste former for malware man kan få. Hvis du bliver udsat for ransomware, svarer det til at blive kidnappet. Her bliver ens computerindhold hijacket og overtaget af en hacker, som kræver løsepenge for at udlevere indholdet igen. Og hvis du betaler løsepengene kan du alligevel ikke være sikker på at du har fået alt retur. Hackeren kan sagtens selv have gemt en kopi af alt dit indhold og dele det til en hver tid hvis han (eller hun) har lyst til det.

En af de bedste og sikreste løsninger mod ransomware er en backup i skyen. Så kan du altid tilgå det fra en ny computer. Der er automatisk backup, så du konstant har alt fra din computer liggende i skyen. Et af de populære programmer til at gemme din backup i skyen er onlime.dk.

Husk også at have et godt antivirus og antimalware program, så du ikke bliver hacket til at starte med. Det er vigtigt at sørge for at opdatere sin computer og de programmer der ligger på den. Også hvis du har din egen hjemmeside og du ligesom 25% af resten af verden bruger Wordpress er det vigtigt at holde den opdateret. Wordpress er nemlig også en af verdens mest hackede sider. Du kan finde flere gode råd og sikkerhedstips her.