Tips til online dating

I dag møder langt flere hinanden over nettet end tidligere. Stadig størstedelen mødes fysisk og starter et parforhold der, men flere og flere forhold starter online. Det bliver altså mere og mere almindeligt, at finde sin udkårne på nettet. Hvor kompliceret kan det være? Selvom det kan virke grænseoverskridende, er det ganske enkelt bare at oprette en profil på en af de mange online datingsider. Du har sikkert en masse spørgsmål, både om online dating overhovedet virker, men også om hvad man skal skrive, hvor meget man skal oplyse osv. osv.

 

Kom godt i gang

Når du skal til at oprette en profil på en online datingside, er det første du skal oplyse som regel et brugernavn. Her bør du naturligvis vælge et, som du kan identificere dig med. Herudover er det en god idé at holde det sobert, enkelt og personligt. Det nytter ikke noget, at du kalder dig selv for noget, som en fra en voksenfilm, kunne hedde. Holder du dit navn enkelt, det gør det nemlig lettere at huske. Mange bruger initialer og et tillægsord, som siger lidt om dem, som person, hvilket kan være meget nyttigt. Hvis du udelukkende ønsker et fysisk forhold, kan du sagtens kalde dig noget overfladisk. Herudover er det en god idé, hvis du venter med at give alle dine personlige oplysninger. Undgå derfor at kald dig dit fulde navn, men vent med at fortæl dit fulde navn til nogen, før du har lært dem at kende.

Efter du har oprettet et brugernavn, skal du give en række andre oplysninger, såsom hvad du søger, alder, by osv.

 

Her er det bedste råd simpelthen at være fuldstændig ærlig. Når du kommer til din profiltekst, er det her det begynder at blive interessant. Det er her, et potentielt match vil findes. Her har det stor betydning hvordan du kommunikerer, hvilke interesser du har, hvad du søger mv. Det er i denne tekst, du har mulighed for at gøre din profil personlig. Du kan også skrive lidt om hvilken type person, du ønsker at date. Forslag til at udfylde denne tekst kan være en beskrivelse af dit arbejde, dine karrieremål, personlige mål i livet, hvilken slags musik, du kan lide at lytte til, dine interesser, bøger du har læst og kunne lide, hvis du går meget op i træning, kan du også skrive det her. Det handler om, at gøre teksten unik, men i en sådan grad, at den beskriver dig så præcist som muligt. Undgå for eksempel at giv udtryk for, at dit liv består af fester, hvis ikke det gør.

 

Brug gode billeder

Når du har udfyldt din tekst, skal du vælge nogle billeder. Her er det selvfølgelig vigtigt at vælge nogle, som ligner dig. Det er vigtigt, at dit ansigt er tydeligt på profilbilledet. Du kender sikkert selv, at du ser billeder af mulige partnere, som udelukkende kigger væk eller har solbriller på. Det virker bare ikke.

Når billedet skal ligne dig, er det også vigtigt at det er forholdsvis nyt. Det nytter altså ikke noget, at har et billede fra gymnasietiden hvor du havde lange, blå dreadlocks. Hvis du insisterer på at sætte et gammelt billede ind, så skriv at det er gammelt. Undgå også at have alt for mange selfies. Især hvis de alle er taget fra samme vinkel og med samme smil – man kan godt se det på ét billede. En anden god idé er, at have et billede af din kropsfigur.

Der er forskel på, hvilke oplysninger du behøver at opgive, afhængigt af hvilken datingside, du bruger. Nogle sider vil bede om højde, kropsbygning mv., hvortil andre vil bede om uddannelsesbaggrund, yndlingsspisesteder og oplysninger i den stil. Vigtigst er det, at du udfylder de oplysningsfelter der er, da du ellers vil have en chance for at blive vist, så dine potentielle fremtidige partnere bruger søgefunktionen på datingsiden.

 

Vælg et site der passer til dig

Hvis du ikke ved hvilken datingside, du skal vælge, kan du med fordel gå ind på https://datingpilot.dk/. Her kan du både se de højst ratede sider, og hvilke målgrupper de forskellige sider henvender sig til. Flere af siderne er gratis, og de fleste tilbyder også et plusmedlemskab. Men hvad der ikke er gratis er dit mobilabonnement. Vælger du at benytte dig af online dating, bør du også undersøge hvilke mobilselskab, der kan tilbyde dig den bedste pris. Her bør du til at starte med forholde dig til priserne på data. Men finder du en, som du skal begynde at date, kan det være at du også skal sikre dig at du har et vis antal timer til at tale i. Du kan se et overblik over danske mobilabonnementer og sammenligne dem med priser og tjenester på https://mobilabonnementpriser.dk/. Her kan du også se hvilke abonnementer, der er de mest populære og diverse anbefalinger.