Sådan holder du din computer fri for virus og undgår hacking

Det man i første omgang skal være påpasselig med, for at undgå virus, er blandt andet hvilke hjemmesider man klikker sig ind på, og hvilke mails eller sms’er man får tilsendt. Har man eksempelvis modtaget en mail, der ser mistænkelig ud, må man alt efter materialet i mailen for eksempel se på, om man har tilmeldt sig et nyhedsbrev fra det eventuelle firma, som mailen er sendt fra. Hvis mailen er sendt fra en privatperson, som man ikke kender eller har nogen form for kendskab til, må man derfor antage, at det er en virus og undgå at åbne mailen eller slette den med det samme. Mistænkelige mails eller sms’er bør aldrig besvares. Det man ellers kan gøre er, at opdatere sin computer hele tiden, og ændre sine adgangskoder til sin mail og diverse hjemmesider løbende. Selvom det er nemt kun at bruge én adgangskode til alt det, som man skal bruge koder til, er det bedste at lave forskellige adgangskoder, da det derfor bliver sværere at hacke på den måde. Hvis man har en computer med webcam i, er der også en god idé, at overdække denne med eksempelvis noget tape med farve, som kan tages af igen, hvis man skal bruge webcam’et. Hackere kan nemlig også via webcam, få adgang til dit privatliv og overvåge dig på denne måde.

For at undgå problemet med virus og hacking yderligere, bør man hurtigst muligt få installeret sig et eller flere antivirusprogrammer, der udrydder denne form for ødelæggelse af ens computer og privatliv. Dette kan hurtigt løbe op, og man kan især som studerende have svært ved at finde plads til det i økonomien. Derfor er der lavet nogle muligheder, hvor man kan få studierabat.

Skadelige computervirusser

Kært barn har mange navne, som man siger. I dette tilfælde er det dog ikke en positiv ting, at der ikke bare er mange forskellige computervirusser, men samtidig flere navne til den samme virus, da man ikke kan blive enige om navnet til dem. Navnene er yderligere heller ikke nemme at huske på. Computervirussen Mytob.BP-ormen, er et godt eksempel derpå. Den bliver herudover også kaldt Rbot.LQ, Downloader.Generic.GL, Spybot.BCD og Gaobot.worm.g.q. Kendte computervirusser er blandt andet Elk Cloner, Morris Worm, Blaster, Nimda og ILOVEYOU. Den seneste af de førnævnte kendte virusser, populært kaldet Blaster, har den funktion, at angribe computere, der har Windows XP og Windows 2000-operativsystemer. Når denne virus kommer i kontakt med en computer, udnytter det en buffer overflow i Windows’ software, som fører til overudnyttelse af hukommelse, og gør at computeren kollapser.