Derfor skal du opgradere hjemmesiden til https / SSL

Du har uden tvivl stødt på det mange steder, når du har besøgt forskellige hjemmesider: Https står der ofte foran selve hjemmesidens navn. Https-forbindelsen muliggøres gennem SSL, som er en sikkerhedsteknologi, der sørger for en sikret forbindelse på internettet.

Refurb.dk er et eksempel på en hjemmeside, som anvender https / SSL. Bemærk at når du klikker ind på siden, står der ”Sikker” ved siden af webadressen i toppen, og det viser netop at siden er krypteret med SSL.Hvis du endnu ikke kender vigtigheden af https, og hvis du gerne vil vide mere om, hvorfor også du bør opgradere din hjemmeside til https, bør du læse med videre her.

 

Rangér højt i brugernes søgning

Google baserer sin rangering på massevis af algoritmer. Der er derved ikke én måde at komme højt op på Googles søgeliste.

Når brugerne søger på bestemte ting, vil forskellige hjemmesider altså konkurrere om at komme til at lægge højest. De fleste internetbrugere klikker ind på det første eller andet søgeresultat, og de færreste bevæger sig over på side to eller tre, og derfor er det altafgørende at rangere højt.


Hvis Google vurderer to hjemmesider til at være lige relevante for det, brugeren har søgt efter, kan https komme til at have betydning. I givet fald kan det nemlig være hjemmesiden med en https-forbindelse, der vinder ”kampen” over de andre hjemmesider og derved får lov til at ligge øverst.

 

Skab større sikkerhed for dine besøgende

Https er ikke kun godt, når du vil ligge højt i søgefeltet hos dine mulige kunder og besøgende. Anvender din hjemmeside forskellige betalingsmuligheder eksempelvis med kreditkort, eller er det muligt for brugerne er logge ind på egen profil med personlige oplysninger, er det ligeledes en fordel med en https-forbindelse, og i mange tilfælde påkrævet.

Https-forbindelsen sikrer nemlig en større sikkerhed for dine brugere, hvilket også kun er godt for din forretning.

 

Google fortæller dig, hvad der er sikkert, og hvad der ikke er

Fra januar 2017 begyndte Google Chrome at gøre opmærksom på hjemmesider uden https-forbindelse. Oppe i venstre hjørne lige inden selve hjemmesidens adresse står der, hvorvidt Google betragter hjemmesiden som sikker eller ej – og de fleste vil sandsynligvis ikke fortsætte en handel på nettet, hvis der ligefrem står, at hjemmesiden ikke betragtes som sikker.

Hvis hjemmesiden omvendt benytter sig af en https-forbindelse, gør Google Chrome også opmærksom på det. Du kan derfor trygt fortsætte din onlineshopping og indtaste de nødvendige oplysninger for at gennemføre din handel, hvis der oppe i søgefeltet står, at hjemmesiden er sikker.

Er din hjemmeside ikke opgraderet til https endnu, kan du tage kontakt til codemakers.dk, de klarer det for dig på en time eller to.